неділя, 5 лютого 2023 р.

 Читаємо вголос малюкам

Бібліотекар читала маленьким вихованцям дитячого садочку «Незвичайну книжку» Галини Малик.
Ця книга дійсно незвичайна, нічого схожого раніше ми не бачили. Три книги одна за одною, три в одній та по кільцю. В ній казки, історії, віршики з'являються поруч з яскравими ілюстраціями і ведуть за собою в чарівні світи.
Такі читання вголос бібліотекарі проводять дуже часто для маленьких користувачів, які роблять перші кроки в дивний книжковий світ. А сьогодні захід було присвячено Всесвітньому дню читання вголос.
Всесвітній день читання вголос (World Read Aloud Day) відзначається в першу середу лютого і цього року припадає на 1 лютого. Цей день присвячений не просто читанню, а мистецтву та практиці читання вголос. Історії передавалися з покоління в покоління ще до того, як була винайдена писемність. Усні форми оповідання були найпершим способом збереження людських знань, проникливості та творчості. Цей день допомагає нам повернути цю традицію до читання, одночасно сприяючи грамотності.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...