субота, 25 лютого 2023 р.

Мрійник і фантазер Жуль Верн

8 лютого – день народження Жуля Верна (1828-1905)

Його чудові пригодницькі і фантастичні книжки нікого не залишають байдужим. Ці книжки захоплюють на все життя. І саме після їх читання, ти стаєш справжнім Читачем.
На виставці в бібліотеці представлені нові і старі видання творів письменника, декотрі вже з ремонту, але продовжують виконувати свою місію – надавати читачеві насолоду.
Жуль Верн — французький письменник-фантаст був і залишився вірним супутником юності. Перші ж романи принесли йому всенародне визнання. Щойно книги письменника виходили друком, вони негайно перекладалися багатьма мовами й поширювалися в усьому світі.
Жуль Верн був у розквіті творчих сил, він ще не встиг здійснити й половини задуманого, коли захоплені сучасники стали називати його "всесвітнім мандрівником", "віщуном", "чарівником", "пророком", "провидцем", "винахідником без майстерні" (заголовки статей, що з'являлися за його життя). А він просто задумав описати всю земну кулю — природу різних кліматичних зон, тваринний і рослинний світ, традиції і звичаї всіх народів планети. І не просто описати, як це роблять географи, а втілити цей задум у багатотомній серії романів, що її він назвав "Незвичайні подорожі".
Працьовитість Жуля Верна вражає масштабністю. Серія включає шістдесят три романи та два збірники повістей і оповідань, виданих у 97 книгах. У повному обсязі — близько тисячі друкованих аркушів або вісімнадцять тисяч книжкових сторінок!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...