неділя, 26 лютого 2023 р.

 Пам'ять про Небесну Сотню

20 лютого - День пам'яті Небесної Сотні

20 лютого в бібліотеці відбулася зустріч з підопічними Білгород-Дністровського центру соціального обслуговування. Розмова йшла про події на Майдані в 2013-2014 роках, про людей Майдану, пам'ять про них. Нові книги, які подарували бібліотеці, дають можливість дізнатися про події від учасників та свідків.
Світлана Терейковська. Небесна Сотня. Життєписи. Кн. 1–2. Київ: Національний музей Революції Гідності, 2018, 2020.
Книги містять емоційно забарвлені нариси-життєписи кожного з Героїв. Тексти будуються на біографічних фактах та спогадах близьких і земляків. Кожен з нарисів супроводжується низкою фотографій. Біографії розміщено в алфавітному порядку, у двох книжках зібрано 71 життєпис.
"Майдан. Пряма мова. Книга 1"
35 інтерв'ю, записаних з учасниками та свідками подій Революції Гідності в Україні, складають першу книжку видавничої серії усних історій «Майдан. Пряма мова», започаткованої Національним музеєм Революції Гідності. Упродовж 2014-2019 року науковці зібрали понад 200 інтерв'ю, і сьогодні робота зі збору свідчень триває. Євромайдан - драматичний період новітньої історії України постає перед нами у спогадах, враженнях, роздумах учасників тими епізодами пережитого, які вони особисто вважають важливими, які їх найбільше вразили та запам'яталися.
Збірник «Майдан. Пряма мова. Книга 2» складають усні свідчення, записані Чебанюк О.Ю. методом неструктурованого інтерв’ю від учасників і свідків Революції Гідності. Публікуються розповіді представників різних релігійних конфесій, медиків, майданівських сотень, політичних і громадських об’єднань, митців, активістів, волонтерів і свідків протестних акцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...